Je to miesto, kde každodenne pripravujeme svoje pokrmy a kde skladujeme množstvo vybavenia a ingrediencií na túto činnosť. Pripravili sme si pre vás niekoľko užitočných rád, ktoré by vám mohli pomôcť s touto nemálo náročnou úlohou.

Nepodceňujte zväčšenie priestoru opticky

To, že je miestnosť malá, neznamená, že tak musí aj pôsobiť. Zamerajte sa na použitie svetlých farieb na veľkých plochách. Nech už zvolíte krémovú, svetlé pastelové farby, alebo priamo bielu, všetky tieto možnosti sú vhodné pre vymaľovanie stien i ako farba kuchynskej linky, skriniek a podláh.

Tieto farby vyzerajú úžasne v kombinácii s teplými materiálmi, napríklad s rôznymi druhmi dreva. Dobrým tipom je tiež zvoliť lesklé materiály pred matnými. Tmavé farby sú vhodné skôr na drobnosti, ktoré budú príjemne kontrastovať so zbytkom kuchyne.

Objavte kúzlo jednoduchých a čistých designov v kombinácii s rovnými líniami, ktoré robia miestnosť priestrannejšou. Dôležitý je aj správny výber osvetlenia. Pokiaľ miestnosť pôsobí stiesnene, skúste zvážiť prebúranie steny do obývacej izby, čo je skvelým spôsobom, ako zabezpečiť, aby priestor vyzeral otvorenejší a rozmernejší.

Vhodne rozvrhnite priestor a vyberte vybavenie

Dajte zbohom nepoužívaným veciam a zbytočnostiam, na tie v kuchyni nie je miesto. Nakupujte len spotrebiče, ktoré naozaj využijete, a dajte prednosť takým, ktoré sú multifunkčné. Tie predmety, ktoré najviac využívate, by ste mali umiestniť na ľahko dostupné miesta. Za predpokladu, že kuchyňu chcete využívať aj ako jedáleň, by vám mohol skladací nábytok pomôcť ušetriť mnoho miesta.

Aby ste získali maximálne množstvo úložného priestoru, vyberte vhodné kuchynské skrinky a ich miesto. Spodné rohové skrinky môžu byť vybavené otočnými či výsuvnými lomenými drôtenými košmi. Vrchných skriniek môže byť väčšie množstvo a môžu siahať až ku stropu, dajte si však pozor, aby opticky priestor nezmenšovali. Zvoľte ten najlepší spôsob otvárania všetkých skriniek. Pre horné býva vhodnejší výklopný systém, pre spodné výsuvný.

Zariaďte si kuchyňu podľa svojich preferencií

Nezabudnite na to, že toto sú len tipy s účelom vyťažiť z malého priestoru čo najviac. Najdôležitejším faktorom ale zostáva to, aby kuchyňa vyhovovala vám a aby ste v nej radi varili a trávili čas. Zariadiť si kulinársky kút podľa vašich predstáv môže byť finančne náročné, avšak pomôcť vám môže pôžička od Moneytu. Zvážte ale vopred svoju finančnú situáciu a oboznámte sa s pravidlami a podmienkami zvolenej pôžičky.

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď